STRING MONITORING

Η Weidmuller σας παρουσιάζει τη σειρά TRANSCLINIC xi+ ,τον απόλυτο στρατηγικό σύμμαχο της επένδυσης σας.

Η απρόσκοπτη λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, είναι κρίσιμη για την αποδοτικότητα του.Η σειρά TRANSCLINIC xi+ μετράει τόσο την ένταση από ένα ξεχωριστό string, ή από μια σειρά strings, όσο και την τάση. Έτσι επιτυγχάνει μια λεπτομερέστατη Tηλεμετρία. Δυσλειτουργίες που μπορούν να προκαλέσουν μείωση κερδών, όταν ανιχνεύονται, μπορούν να εξουδετερωθούν με ένα Σύστημα Μόνιμης Τηλεμετρίας Φωτοβολταϊκού Πάρκου, όπως το TRANSCLINIC xi+.Ανάλογα με το μοντέλο, η συσκευή διαθέτει από 4 εώς 14 εισόδους για μέτρηση έντασης ρεύματος, εώς και 30Α ανά String. H μέτρηση είναι απολύτως ακριβής χάρη στην ακρίβεια της αντίστασης παραλληλισμού(shunt resistances). Τα δεδομένα από τη μέτρηση ρεύματος και τάσης, μεταφέρονται μέσω πρωτοκόλλου MODBUS RS 485 RTU.

Εκτίμηση, ανάλυση και παρουσίαση των δεδομένων, γίνεται μέσω του λογισμικού PV PLANT SOFTWARE της Weidmuller.(Παρέχεται ξεχωριστά).Η συνολική παραγώμενη ισχύς αλλά και η ισχύς ανά string παρουσιάζονται σε real time βάση στην οθόνη σας.

Επιπρόσθετα, εκτός από ρεύμα και τάση, μπορούμε να ελέγχουμε Αναλογικό και Ψηφιακό Σήμα,μέσω 2 Analogue και 2 Digital Εισόδων, καθώς επίσης και να επιτύχουμε λειτουργία συσκευών αναμετάδοσης σήματος, μέσω μιας Ψηφιακής Εξόδου.

Κάθε μονάδα διαθέτει επίσης ένα αισθητήριο θερμοκρασία (PT 100), το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε πληροφορίες για τις θερμοκρασίες που αναπτύσονται μέσα στο Combiner Box. O έλεγχος της θερμοκρασίας του combiner box, είναι σημαντικός παράγοντας,καθώς μας προφυλάσσει από τυχών απώλειες παραγόμενης ισχύως (θερμικές απώλειες),αλλά και γιατί φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας και των υπολοίπων στοιχείων.

Oι αναλογικές και οι ψηφιακές είσοδοι,είναι ένα σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό που μας γλιτώνει από την κατασκευή ενός πρόσθετου για παράδειγμα δικτύου αισθητηρίων Μετεορολογικών Δεδομένων, που απαιτείται να υπάρχουν σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο του Πάρκου. Η θέση του Διακόπτη Φορτίου ή η ανίχνευση δυσλειτουργίας ενός Yπερτασικού χωρίς να χρειάζεται επί τόπου έλεγχος, είναι κάποιες ακόμη χρήσιμες λειτουργίες.Οι πληροφορίες που αποκτώνται σχετικά με την Κατάσταση Λειτουργίας, παρέχουν έναν απολύτως αξιόπιστο μηχανισμό Τηλεμετρίας για την Φωτοβολταϊκή σας Εγκατάσταση, που θα σας επιτρέψει να εκμεταλευτείτε στο έπακρο την παραγωγή σας.Η απόκλιση στην ακρίβεια των μετρήσεων, είναι μόνον +-1%.

ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ WEIDMULLER TRANSCLINIC xi+

Η συνεισφορά του συστήματος String Monitoring, είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα-σε πραγματικό χρόνο- να ειδοποιηθείτε και να ενεργήσετε άμμεσα, όταν κάτι δεν πάει καλά.Με το TRANSCLINIC, η WEIDMULLER,έχει δημιουργήσει ουσιαστικά μια λύση, ειδικά σχεδιασμένη για Φωτοβολταϊκά Συστήματα, που παρέχει μόνιμη και ακριβέστατη Τηλεμετρία.Προαιρετικά, με το λογισμικό Weidmuller PV PLANT SOFTWARE, το οποίο έχει την δυνατότητα διαχείρισης και οπτικοποίησης των δεδομένων,σας προσφέρει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πρόσβασης στη λειτουργία της εγκατάστασης.Οι παρεχόμενες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργική κατάσταση ενός Φωτοβολταϊκού Πάρκου, είναι μία απολύτως κρίσιμη παράμετρος διασφάλισης της τελικής και συνολικής του αποκομιδής.

H Weidmuller, έχει συνολικές λύσεις SOLAR

Εκτός των συστημάτων τηλεμετρίας String Monitoring,μια μεγάλη γκάμα προϊόντων,όπως Junction Boxes,WiFi Ethernet,Υπερτασικά OVP,Ασφάλειες και Ασφαλειοθήκες,Κλέμμες κ.α.,έχει σχεδιαστεί από τη Weidmuller,ειδικά για εφαρμογές Solar.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Mέγιστος αριθμός String                   4 , 7 , 8 , 14
Mέγιστη ένταση ανά String              30 Α στα 4i+ και 8i+) (20 A στα 7i+ και 14i+
Mέγιστη Τάση                                     1000 V DC
Τάση Τροφοδοσίας                            19-36 V DC
Θερμοκρασία Λειτουργίας             – 20 εώς +70 βαθμοί κελσίου
Πρωτόκολλο Επικοινωνίας               MODBUS RS 485 RTU
Αναλογική Είσοδος                            0…+10 V or 0…20mA
Αριθμός Αναλογικών Εισόδων        2
Ψηφιακή Είσοδος                               0.5 V low , 15…24 V high
Αριθμός Ψηφιακών Εισόδων            2
Ψηφιακή Έξοδος                                 max 30 V DC/AC  /50 mA
Αριθμός Ψηφιακών Εξόδων              1
Μέγιστη απόκλιση μετρήσεων         +- 1%
Διαστάσεις ( πλάτος ύψος)               109,5 x 92,2 mm
Διαστάσεις (μήκος)  (mm)                 225 το 4i,265 το 7i,295 το 8i,370 το 14i

Πιθανοί λόγοι που συνεπάγονται μειωμένη απόδοση του έργου.

• Φυτά που αναπτύσονται και μεγαλώνουν με το χρόνο.
• Λάθη που ωφείλονται σε κακή εκτίμηση κατά τη διαρρύθμιση του συστήματος.
• Νεοανεγειρώμενα κτήρια.

• Γύρη φυτών.
• Αιθάλη-καπνοί.
• Βρύα που φυτρώνουν.
• Ακαθαρσίες πουλιών.

• Αντιστάσεις που δημιουργούνται κατά τον παραλληλισμό.
• Ρωγμές στην επιφάνεια των πανέλων.
• Αδύναμη απόδοση των δίοδων στα Junction Boxes.

• Ελλειπείς καλωδιώσεις ή καλωδιώσεις με λανθασμένη τοποθέτηση.

• Ζημιές στις καλωδιώσεις από τρωκτικά,ανεπιθύμητες παρεμβολές-κλοπές.

Εσείς αιχμαλωτίζετε τον ήλιο.Εμείς αιχμαλωτίζουμε τα δεδομένα σας.

Approvals: EN 61000-6-2 | EN 61000-6-4 | EN 55011 | EN 61010-1

ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ 5ΕΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ

G.A. Solutions

Αποκλειστικοί Εισαγωγείς & Διανομείς Ελλάδος και Κύπρου